• Vergelijk en bespaar tot 40%
  • 100% onafhankelijk
  • Laagste prijs garantie
Tool

Je autoverzekering herzien in 2022? Een zeer goed voornemen!

Wil je in 2022 extra besparen op je autoverzekering? Dan loont het om je autoverzekering te herevalueren. Voilà helpt je hierbij!

Start je vergelijking

Eindelijk is het zover: 2022 staat voor de deur. Tijd om de horrorjaren 2020 en 2021 ver achter ons te laten en goede voornemens te maken. Zoek je nog inspiratie voor die voornemens? Evalueer je autoverzekering! Verzekeraars voegen namelijk kleine extra’s toe aan hun algemene voorwaarden om verzekerden beter te vergoeden na een schadegeval én je kan besparen op je premie.

Ontdek of jij al geniet van de beste voorwaarden (en vergelijk)!

Lichamelijke schade in het buitenland

Vandaag de dag is er een verschil tussen de vergoedingen na een ongeval in het buitenland en de vergoedingen na een schadegeval binnen België. Buitenlandse rechtbanken kennen na een ongeval in recht vaak een lagere schadevergoeding toe dan in België het geval is.

Daarom voorzien bepaalde maatschappijen een extra waarborg. Die trekt het bedrag na een ongeval in het buitenland naar omhoog en past het verschil bij. De lichamelijke schade van jezelf en je passagiers zal binnen de Europese Unie gedekt worden op basis van de Belgische normen.

Concreet houdt dat in dat de kosten vergoed (of bijgepast) worden alsof het ongeval in België gebeurde.

Vergoeding voor gebroken spiegels

Een kapotte spiegel brengt ongeluk. Daarbovenop wordt het spiegelglas van de achteruitkijkspiegels vaak niet vergoed door verzekeraars. Gelukkig voorzien bepaalde verzekeringscontracten wel een tussenkomst bij een beschadigde spiegel.

Zij zullen het spiegelglas van achteruitkijkspiegels immers vergoeden in hun mini- en full omnium, zonder enige vrijstelling. Misschien brengt een kapotte spiegel dan toch iets minder ongeluk.

Betaal jij te veel voor je autoverzekering?

Er zijn dus enkele belangrijke inhoudelijke verschillen, maar misschien betaal je ook te veel voor je autoverzekering. Wil je in 2022 extra besparen op je autoverzekering? Dan loont het om je autoverzekering te herevalueren. Voilà helpt je hierbij!

We zetten namelijk de polissen van verschillende verzekeraars naast elkaar. Zo wordt vergelijken makkelijker en kan je eenvoudig besparen op je autoverzekering.

Start nu met vergelijken en bespaar tot 40% op je autoverzekering!