Nieuws

Deze rijhulpsystemen zijn binnenkort verplicht in jouw nieuwe wagen

Rijhulpsystemen zijn altijd een slimme investering. Ze verhogen je veiligheid en zorgen ervoor dat je met een gerust gemoed de baan op kan. Daarbovenop laten de juiste rijhulpsystemen de kostprijs van je autoverzekering fors dalen. Ze bieden dus enkel voordelen!

Het is dan ook logisch dat de EU besloot om vanaf 2022 alleen maar nieuwe auto’s met ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) toe te laten.

ADAS: verplicht vanaf 2022

Veiligheid op de Europese wegen is een bijzonder belangrijk topic binnen de EU. Daarom werd beslist dat elke nieuwe personenauto vanaf 2022 uitgerust moet zijn met ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). De geavanceerde noodremsystemen, rijbaanassistenten of sensoren zijn vanaf dan niet langer een optie, maar een must-have voor nieuwe wagens. 

De bekendste ADAS-systemen zijn:

  • Parkeerhulpsensoren en parkeerassistentie
  • Automatische oproepen bij een ongeval
  • Lane support of rijstrookondersteuning
  • Vermoeidheidsdetectie
  • Dodehoekwaarschuwing
  • Automatische noodrem
  • Adaptive Cruise Control

De populariteit van ADAS steeg doorheen de jaren. Steeds meer standaardmodellen van bepaalde automerken zijn ondertussen uitgerust met ADAS. Ook dat aantal blijft jaar na jaar groeien. Tegelijkertijd spelen ook verzekeraars hierop in. Een wagen met rijhulpsystemen kan namelijk rekenen op een fikse korting op je autoverzekering.

Rijhulpsystemen maken je autoverzekering tot 50% goedkoper

Rijhulpsystemen zijn dus niet alleen van groot belang voor je veiligheid, maar ook voor je portemonnee. Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden namelijk kortingen die oplopen tot wel 20% voor auto’s met 1 rijhulpsysteem. Combineer enkele ADAS-oplossingen en je autoverzekering wordt zelfs tot 50% goedkoper!