• Vergelijk en bespaar tot 40%
  • 100% onafhankelijk
  • Laagste prijs garantie
Gids

Dit is de rol van Voilà als makelaar

Overweeg je een digitale verzekeringsmakelaar? Ontdek de voordelen en maak vandaag je simulatie.

Start je vergelijking

Voilà staat haar klanten bij als (digitale) verzekeringsmakelaar. Maar… wat betekent dat eigenlijk? Wat houdt onze rol in, en hoe verschilt deze van de klassieke makelaar of agent?

Wij vertellen je er meer over.

1. Een makelaar is meer dan een agent

Voilà is een verzekeringsmakelaar, geen agent. Wat is juist het verschil tussen een verzekeringsmakelaar en verzekeringsagent?

Een verzekeringsmakelaar werkt zelfstandig en is onafhankelijk. Hij kijkt welk type van verzekering je nodig hebt en gaat bij meerdere verzekeringsmaatschappijen op zoek naar de juiste oplossing.

Een verzekeringsagent is niet onafhankelijk. Hij werkt meestal voor één grotere verzekeringsmaatschappij. Hierdoor kan hij enkel verzekeringen van die ene maatschappij aanbieden. Klassieke voorbeelden hiervan zijn DVV, P&V en agenten die gelinkt zijn aan banken.

2. Makelaar met online vergelijkingstool versus klassieke makelaar

Potentiële klanten van Voilà kunnen hun verzekeringen vergelijken via een online vergelijkingssysteem. Dat loopt helemaal anders dan bij de klassieke verzekeringsmakelaar.

Klassieke makelaars afficheren zichzelf als experten uit de buurt die hulpvaardig, geruststellend en beschikbaar zijn. Een klassieke makelaar kent je en kan een polis op maat voorstellen. Dat is vooral een meerwaarde wanneer je specifieke behoeften hebt, zoals een verzekering voor je waardevolle kunstcollectie. Hij gaat meteen op zoek naar een passende polis, en dat is meteen ook de keerzijde van de medaille. Die ene polis is niet noodzakelijk de goedkoopste op de markt.

De makelaar met online vergelijkingstool is er vooral voor mensen met standaard behoeftes, zoals een doorsnee brandverzekering of verplichte wagenverzekering. Na enkele eenvoudige vragen wordt bepaald welk type polis je nodig hebt, om de voorstellen van meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken – zowel qua prijs als inhoudelijke kenmerken.

Voilà vergelijkt de klassieke verzekeraars (zoals Allianz) en directe verzekeraars (zoals Corona Direct en Ethias). Jij kiest… en je zal meteen merken dat de prijzen tot 40% kunnen verschillen.

Start je vergelijking

3. En wat bij schade?

Direct verzekerd, verzekerd via een agent of via een verzekeringsmakelaar? Je kan bij schade altijd op hun 24/7-bijstand rekenen. Het is echter moeilijk te bepalen wie de beste service zal bieden, al kan een onafhankelijke makelaar zijn rol als tussenpersoon echt voluit uitspelen.

Grote makelaars (zoals Voilà) kunnen bij betwistingen met de verzekeraar meer gewicht in de schaal leggen. Dat is natuurlijk heel mooi meegenomen!

4. Voor- en nadelen van Voilà

Enkel maar voordelen iedereen? Nee hoor. Voilà focust zich namelijk tot standaard producten voor particulieren en eenmanszaken. Hierdoor bieden we geen oplossingen voor:

  • Bedrijven
  • Particulieren met complexe vragen
  • Particulieren met een grote behoefte aan fysiek contact of bezoek aan huis

Elk nadeel heb z’n voordeel, natuurlijk. Voilà brengt immers transparantie en maakt vergelijken makkelijker. Daarom zijn onze oplossingen aan te raden voor:

  • Standaard producten met grote prijsverschillen (zoals auto- en brandverzekeringen)
  • Particulieren met nood aan transparantie en duidelijke informatie
  • Mensen met nood aan efficiëntie en snelheid
  • Mensen die willen genieten van de laagste prijsgarantie op de markt.

Geniet zelf van alle voordelen en bespaar tot 40% !