Nieuws

Een ritje tijdens de herfst: ook voor je wagen een “wild seizoen”

Tijdens de zomermaanden trekken heel wat Belgen massaal naar de kust. Tijdens de herfst en winter kiezen we dan weer met z’n allen voor een ritje naar de Ardennen. Veel toeristen zijn namelijk van mening dat de Ardense bossen dan op hun mooist zijn. Toch moet je tijdens je herfstritje in de Ardennen ook oppassen voor wilde dieren.

Aanrijding met wilde dieren

Het wildseizoen in de Ardennen is dus voor je wagen ook een “wild seizoen”. Er lopen tal van konijnen en muizen rond, maar ook de populatie herten, everzwijnen en vossen stijgt jaar na jaar. Vooral die laatste 3 diersoorten verhogen de kans op een aanrijding met een wild dier, zeker tijdens de herfst.

Voorkomen is beter dan genezen. Jammer genoeg is een aanrijding met een wild dier moeilijk te voorkomen. Ze steken vaak onverwacht de baan over, vlak voor je auto. Ontwijken of remmen is op zo’n moment nagenoeg onmogelijk.

Alternatieve verzekeringen beschermen je

Een aanrijding met een wild dier is dan ook zeer moeilijk te voorkomen. Ze steken vaak onverwacht (en in het donker) de baan over. Ontwijken of remmen is op zo’n moment bijna onmogelijk. De gevolgen van zo’n aanrijding zijn dan ook niet te overzien. Je wagen wordt vaak afgeschreven als perte totale, en je herfstritje in de Ardennen valt volledig in het water.

Daarbovenop ben jij aansprakelijk voor het ongeval, en kan je niet terugvallen op je klassieke BA-autoverzekering. Gelukkig laten verzekeraars je niet in de steek, en voorzien ze oplossingen om je ook in deze situatie te vergoeden: de omniumverzekering.

Er zijn 2 soorten omniumverzekeringen:

  • Mini-omnium: De mini-omniumverzekering kennen we ook wel onder de noemer “rampenomnium”. Deze verzekering biedt financiële dekking bij rampen en bij aanrijdingen met een wild dier.
  • Full omnium: Een full omniumverzekering beschermt je tegen allerhande zaken. Ze dekt ook schade aan je eigen voertuig bij een ongeval in fout, waaronder ook bij de aanrijding met een wild dier.

Maak jezelf klaar voor een herfstritje

Tijd om de motor te starten en richting de Ardennen te rijden? Wanneer je echt ten volle wil genieten van je herfstritje, raden we je aan om je autoverzekering toch maar even onder de loep te nemen. Je doet er dan ook goed aan om je verzekering te vergelijken en je dekking aan te passen naar jouw noden. Voilà helpt je hier graag bij.

Start je vergelijking