Nieuws

Ga je verhuizen? Dan kan je besparen op je autoverzekering!

Een verhuis brengt doorgaans heel wat stress en belangrijke to-do’s met zich mee. Een review van je autoverzekering is daardoor niet meteen een topprioriteit. Toch doe je er goed aan om je verzekeringspremie even te herevalueren. Deze premie is immers (deels) bepaald op basis van je woonplaats, wat kan resulteren in een stevige premiebesparing!

En dat extraatje is mooi meegenomen na een verhuis.

Fluctuerende autoverzekeringen

De prijzen van autoverzekeringen kunnen fel verschillen. Verzekeraars berekenen hun verzekeringspremie immers op basis van jouw auto en je bestuurdersprofiel. Ze bepalen jouw premie aan de hand van verschillende factoren: je leeftijd, de historiek van ongevallen, het type van je auto en je locatie.

Woon je in de stad? Dan is de kans op schadegevallen immers vele malen hoger dan op het platteland. Een verhuis van of naar de stad kan dus ook resulteren in een totaal andere verzekeringspremie voor je auto.

Een voorbeeld

Jan heeft een Audi A3. Hij woont momenteel in het centrum van Antwerpen, maar verhuist binnenkort naar het Kempense Kasterlee.

  1. Jan betaalt vandaag een jaarlijkse verzekeringspremie van 900 euro. Hij woont immers in het centrum van Antwerpen.
  2. Jan vergelijkt zijn verzekering via Voilà. Hij geeft aan dat hij in Kasterlee woont en ontdekt dat zijn nieuwe premie amper 700 euro bedraagt.


Dat is logisch. Het risico van Jan daalt, wat een impact heeft op zijn verzekeringspremie. Natuurlijk kan het omgekeerde ook: wanneer je naar de stad verhuist, stijgt je premie omdat je risico ook stijgt.

Tip van Voilà: je kan je verzekering sneller opzeggen ten gevolge van een prijswijziging. Een nieuwe premie na een verhuis is dan ook hét ideale moment om je verzekeringscontract onder de loep te nemen.

Veel aan je hoofd na de verhuis

Je moet je nieuwe woonplaats zelf doorgeven aan je verzekeraar, wat meteen ook het ideale moment is om je autoverzekering te vergelijken. indien je niet akkoord gaat met de nieuwe premie bij je huidige verzekeraar, kan je binnen de maand je polis stopzetten en bij een andere verzekeraar starten.

Natuurlijk heb je heel wat aan je hoofd na een hectische verhuis. Daarom maakt Voilà het nog makkelijker: wij vergelijken verschillende verzekeraars voor jou. Zo ben je niet alleen zeker van een goedkopere autoverzekering, maar ook van dé goedkoopste verzekeringsoplossing op de markt.

Wil jij tot 40% besparen op je autoverzekering?