Nieuws

Google update verhoogt verkeersveiligheid

We kennen Google in de eerste plaats als dé online zoekmachine. Daarnaast heeft het bedrijf ook een heleboel andere diensten in de aanbieding. De kans is zelfs zeer groot dat je YouTube, Google Calendar, Gmail, Google Drive of Google Maps al gebruikt. Die laatste service zal binnenkort enkele belangrijke updates krijgen, en dat is goed nieuws voor je autoverzekering.

We leggen het graag even uit!

Google Maps als slimme routebegeleiding

Elke maand rekenen ongeveer 1 miljard chauffeurs op Google Maps. De navigatie-app van Google loodst hen op een vlottere manier doorheen het verkeer. Zo zijn Google Maps-gebruikers de meeste files te slim af en komen ze vaker op tijd aan op hun bestemming. De app kan vertragingen immers voorspellen door de data van gebruikers te combineren en deze te koppelen aan (opvallende) verkeerspatronen.

De slimme route-assistent bestaat al sinds 2005. Doorheen de jaren werd deze klassieke GPS uitgebreid met verschillende features. Zo kunnen gebruikers ondertussen rekenen op:

  • Informatie over vertragingen
  • Slimme alternatieven bij wegenwerken
  • Een landkaart die altijd up-to-date is
  • Extra informatie over locaties onderweg

Kortom: de route-app groeide uit tot veel meer dan een klassieke GPS. Het is ondertussen een must-have voor iedere chauffeur.

De toekomst van Google Maps

Goed nieuws! Google Maps krijgt de komende maanden enkele interessante uitbreidingen. Dat maakte Google bekend op hun recentste I/O-event, waar de techgigant de toekomst van hun services uit de doeken deed. Google Maps zal binnenkort uitgebreid worden met onder andere:

  • Eco-friendly routes, waarbij je de impact van je rit op je brandstof (en dus ook je portefeuille) zal ontdekken.
  • Voorkeuren voor routes, waarmee je kan aangeven of je kiest voor een snelle of een mooie route. 
  • Slimmere fietsroutes, die fietsers op een snelle, efficiënte en veilige manier van punt A naar punt B laten gaan. 

En misschien wel één van de belangrijkste updates: veilige routes! Dankzij een enorme hoeveelheid data en slimme verwerking kent Google immers de veilige en onveilige wegen in jouw buurt. Binnenkort kunnen Google Maps-gebruikers dus alle knooppunten of gevaarlijke locaties probleemloos vermijden!

Google Maps en je verzekeringspremie

Dat laatste is meteen ook goed nieuws voor je verzekeringspremie. Een veiligere route betekent uiteraard ook minder kans op ongevallen. Een schadeloos parcours is de sleutel tot een goedkopere autoverzekering, aangezien je ongevallenhistoriek fors meetelt tijdens de berekening van je premie.

Kortom: Google helpt je besparen… op brandstof én op je autoverzekering!