Nieuws

Liegen voor je autoverzekering? Zeer slecht idee!

Het leven werd het afgelopen jaar opnieuw een stuk duurder. Het spreekt dan ook voor zich dat je wil besparen waar dat mogelijk is. Sommige mensen denken dat ze kunnen besparen door (kleine en grote) leugens op de aanvraag van hun autoverzekering te plaatsen. Toch kan zo’n leugen enorme gevolgen hebben. En dat terwijl het absoluut niet nodig is om te liegen.

Ontdek hoe jij kan besparen zonder je eerlijkheid te verloochenen.

Liegen voor je autoverzekering

Verzekeraars weten vaak meer dan je denkt… of ze komen het wel te weten. Ze bouwden doorheen de jaren een proces waarbij verzekeringsfraude quasi onmogelijk werd.

We vertellen je hoe verzekeraars slimmer zijn dan leugenaars.

Leugen over je schadeverleden? Schadeattest!
Hoe minder schadegevallen, hoe goedkoper je verzekering. Daarom vragen we tijdens een simulatie naar je schadeverleden. Het lijkt op dat moment makkelijk om te zwijgen over één of meerdere schadegevallen.

Er is echter het ‘attest schadeverleden’, waarop alle schadegevallen vermeld staan. Dat attest moet je verplicht aan de verzekeraar bezorgen na de aanvraag. Strookt dit attest niet met je simulatie? Dan vervalt het verzekeringsvoorstel.

Leugen over de bestuurders? Onderzoek!

Een extra bestuurder kan de premie van je autoverzekering opdrijven. Wanneer na een ongeval blijkt dat je bewust één of meerdere chauffeurs verzweeg, kan je beschuldigd worden van verzekeringsfraude.

Leugen over de waarde van je auto? Factuur!

Een duurdere auto resulteert doorgaans ook in een wat duurdere verzekering. Het lijkt dan ook bijzonder makkelijk om een simulatie te starten met een lagere waarde van je auto of de bijbehorende opties.

Na een schadegeval zal een deskundige je wagen aan een expertise. Als daaruit blijkt dat de ingegeven waarde niet klopt met de effectieve waarde van je auto, zal de schadevergoeding proportioneel aangepast worden (en dus een pak lager liggen).

De gevolgen van verzekeringsfraude

Een klein leugentje bij je aangifte wordt meteen ook aanzien als verzekeringsfraude. De gevolgen kunnen in dat geval oplopen tot een beperkte schadevergoeding en een plaats op de zwarte lijst van Datassur. Het wordt dus bijzonder moeilijk om nog een verzekering af te sluiten én het financiële risico is extreem hoog!

Komt je leugen pas uit na een schadegeval? Dan is de kans zeer groot dat het schadegeval niet vergoed wordt.

Eerlijk zijn loont

Je merkt het: al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel. Natuurlijk wil jij geen torenhoge premie betalen voor je autoverzekering. Voilà helpt je daarom om de polissen van verschillende verzekeraars te vergelijken en op een eerlijke manier te besparen op je autoverzekering.

Start nu met vergelijken en bespaar tot 40% op je autoverzekering!