• Vergelijk en bespaar tot 40%
  • 100% onafhankelijk
  • Laagste prijs garantie
Gids

Nieuwe auto gekocht? Neem deze stappen!

Een nieuwe auto gekocht? Die wil je uiteraard goed beschermen en voorzien van de best mogelijke verzekering.

Ontdek welke verzekering bij je past

Eerst en vooral: proficiat me de aankoop van je nieuwe wagen.

Zoals je misschien wel weet, zijn er nog enkele to-do’s vooraleer je de baan op mag. Dit volledige proces kan voor sommige mensen een heuse domper op de feestvreugde zijn. Daarom hebben wij alle stappen zo simpel mogelijk voor je opgelijst.

Stappenplan bij de aankoop van een nieuwe wagen

Wanneer je je nieuwe wagen hebt aangekocht, zal je van je garagist een gelijkvormigheidsattest ontvangen. Dat attest toont aan dat je wagen aan alle vereiste specificaties voldoet.

Dit document en het roze formulier (aanvraag tot inschrijving van voertuig) zijn dan ook het eerste wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Je bezorgt deze documenten aan Voilà of rechtstreeks aan je verzekeraar voor de inschrijving van je voertuig.

Kies voor een gepaste autoverzekering.

1. Verzekering
De BA-autoverzekering is de enige verplichte verzekering in ons land. Elke wagen moet dus een BA-verzekering hebben, met het verzekeringsbewijs dat je van je verzekeraar kreeg. Toch is deze standaardverzekering doorgaans niet voldoende. Je kan daarbovenop ook kiezen voor een kleine omnium, full omnium, bestuurdersverzekering, rechtsbijstand, …

Tip van Voilà: Kies voor een nieuwe wagen altijd voor een full omnium. Zo wordt alle schade aan je voertuig gedekt, zelfs wanneer jij aansprakelijk bent.

Bescherm jij je wagen met een omniumverzekering?

2. DIV
Je ontvangt van je garagist het aanvraagformulier voor de inschrijving van je wagen. Wanneer je dit document invult en bezorgt aan je verzekeraar of Voilà, kan deze je wagen inschrijven bij de DIV.

Het inschrijvingsbewijs zal je samen met je nummerplaat binnen enkele werkdagen per post ontvangen.

3. Nummerplaat
Last but not least: je Europese nummerplaat. Wanneer je nog geen voertuig of Europese nummerplaat hebt, zal je de originele plaat ontvangen van de DIV. Je moet enkel nog een kopie voor de voorkant van je wagen bestellen.

Zodra je nummerplaten aan je auto hangen, kan je met een gerust gemoed de baan op!

Nieuwe auto, nieuwe autoverzekering

Een nieuwe auto is hét ideale moment om je autoverzekering te vergelijken. Het voertuig zorgt immers voor een aangepaste premie en de nood aan extra omnium-waarborgen.

Je doet er daarom goed aan om je verzekering even opnieuw te berekenen. Start je simulatie nu meteen!

Kan je zomaar van verzekeraar veranderen bij de aankoop van een nieuwe wagen?

Een standaard verzekeringscontract heeft een looptijd van één jaar. Er zijn weinig mogelijkheden om je verzekeringscontract vóór de vervaldatum stop te zetten. Toch is de aankoop van een nieuwe wagen er één van: je hebt immers recht om je autoverzekering op te zeggen als je niet akkoord bent met de aangepaste premie. Dit doe je onmiddellijk of ten laatste binnen één maand na ontvangst van de nieuwe premie.

Start nu met vergelijken en bespaar tot 40% op je autoverzekering!