Nieuws

Belgen gebruiken hun familiale verzekering slechts één keer in een mensenleven

Heel wat Belgen betalen jaarlijks een bijdrage voor hun familiale verzekering. Deze populaire verzekering is niet verplicht in ons land, en recent onderzoek wees uit dat de gemiddelde Belg de familiale verzekering maar 1 keer per 75 jaar nodig heeft. En toch raden we een familiale verzekering aan al onze klanten aan.

We leggen kort even de familiale verzekering uit.

Onmisbaar voor goed verzekerden

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid ‘privéleven’ is de officiële naam van de populaire familiale verzekering. Ze is niet verplicht in ons land, maar wel onmisbaar voor iedereen die goed verzekerd wil zijn. De verzekering vergoedt immers zowel materiële als lichamelijke schade die jij, je gezinsleden of zelfs je huisdieren toebrengen aan derden.

1 Belg op 75

Het klinkt een verzekering die we vaak zouden aanspreken, maar niets is minder waar. Jaarlijks maakt amper 1 op 75 verzekerden gebruik van de familiale dekking. Dat betekent dat gemiddeld iedere Belg om de 75 jaar moet aankloppen bij zijn of haar verzekering. Een verzekering die we dus bijna nooit gebruiken, en toch aanraden.

De schade die de familiale verzekering dekt gaat niet enkel over kleine schades, maar ook gevallen die oplopen tot honderdduizenden euro’s. En dat terwijl de verzekering amper een tiental euro per jaar kost!

De familiale verzekering uitgelicht

De klassieke familiale verzekering dekt veel meer dan enkel kleine accidents de parcours. We zetten de belangrijkste elementen van de familiale verzekering even op een rijtje.

  • De familiale verzekering dekt zowel volwassenen als minderjarigen binnen je gezin. Daarnaast zit ook schade die je poetshulp of huisdieren veroorzaken in de familiale verzekering.
  • De familiale verzekering geldt ook voor schade die je kinderen aanrichten wanneer ze op kot gaan.
  • Iemand die tijdelijk onder je dak verblijft, valt ook onder de familiale verzekering.
  • De premie heeft geen impact op hobby’s of levensstijlen. Sommige sporten zijn wel uitgesloten, maar de prijs blijft dus hetzelfde.

Enkele tientallen euro’s per jaar

De verzekering kost gemiddeld tussen 60 en 90 euro per jaar. Een zeer kleine bijdrage, als je weet dat het bedrag van de schade kan oplopen tot 26 miljoen euro.