Nieuws

Is de goedkoopste familiale verzekering ook altijd de beste?

Heel wat mensen besparen op hun verzekeringen. Sommige verzekerden schrappen zelfs hun volledige verzekeringspolissen, al is dat niet altijd het ideale scenario. Besparen op bepaalde verzekeringen kan én is zelfs een aanrader. Zo kan je bijvoorbeeld jaarlijks besparen op je familiale verzekering – zonder in te boeten op kwaliteit.

Wij helpen je tijdens je zoektocht naar een ideale (en goedkopere) familiale verzekering.

De familiale verzekering

De familiale verzekering is een niet-verplichte verzekering. Toch is het aangeraden om deze burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering wel af te sluiten. Ze dekt immers de financiële gevolgen voor schade die jij of één van je medebewoners veroorzaken – gaande van kleine tot gigantische zaken.

Enkele klassieke voorbeelden:

  • De voetbal van je kind gaat recht door de ruit van je buren
  • Jij veroorzaakt als fietser een verkeersongeval
  • Je stoot een glas water over één van de elektrische apparaten van je beste vriend
  • Je huisdier verwondt het huisdier van iemand anders
  • Je stoot met je winkelkar tegen een andere auto
  • Je huisdier veroorzaakt een zwaar verkeersongeval

Jij en je gezinsleden (of zelfs mensen die je woning bezoeken) kunnen dus voor tal van zaken bij jouw familiale verzekering aankloppen.

Goedkope familiale verzekering

De familiale verzekering lijkt voor heel wat mensen een overbodige kost. De gemiddelde Belg spreekt deze verzekering ook slechts één keer om de 75 jaar aan, dus… waarom zouden we deze niet gewoon opzeggen? Zeer simpel: omdat de familiale verzekering een financieel fiasco kan voorkomen.

De familiale verzekering dekt immers niet alleen kleine schades, maar ook gevallen die oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s per jaar. En dat terwijl de jaarlijkse verzekeringskost zelf nog geen 100 euro bedraagt.

Besparen op de familiale verzekering

Toch is het perfect mogelijk om te besparen op je familiale verzekering. De prijzen voor de BA Familiale worden immers grotendeels door de verzekeraars zelf bepaald. Daarnaast kunnen verzekeringscontracten onderling ook verschillen.

Sluit je een (nieuwe) familiale verzekering af? Check dan zeker even welke zaken voor jou van belang zijn. Zo ben je niet alleen goedkoper, maar ook slimmer verzekerd.

Besparen op je familiale verzekering met Voilà

Wil je vandaag al besparen op je familiale verzekering? Dan loont het om te vergelijken. Voilà biedt je de mogelijkheid om de familiale verzekeringen van verschillende verzekeraars naast elkaar te zetten.