Nieuws

Je kind leren fietsen? Vertrouw op je familiale verzekering

Een familiale verzekering is een echte must-have voor (jonge) gezinnen. Deze verzekering beschermt jou en je gezinsleden namelijk tegen de financiële gevolgen van grote en kleine schadegevallen aan derden. Het is dus de verzekering die je bijstaat tijdens alle belangrijke momenten in je leven. Wanneer je kind leert fietsen, bijvoorbeeld.

Neemt je kleuter afscheid van de steunwieltjes? Reken dan op de steun van de familiale verzekering.

Tijd om te leren fietsen

Neemt je kleuter eindelijk afscheid van zijn of haar zijwieltjes? Dat is een zeer belangrijk moment. Je moet je fietsende kleuter langzaamaan loslaten tot hij of zij volledig vertrokken is. Vanaf dat moment moet je je kleine spruit voor de volle 100% vertrouwen, zelfs al vliegt hij of zij rakelings langs andere voorbijgangers of auto’s.

Toch loopt zo’n avontuur af en toe mis. Je kind rijdt recht tegen een andere persoon of maakt per ongeluk een diepe kras in de lak van een geparkeerde wagen. Gelukkig kan je op zo’n moment rekenen op je familiale verzekering.

Familiale verzekering beschermt je fietsende kleuters

De familiale verzekering (BA Familie) beschermt je gezinsleden tegen de financiële gevolgen van lichamelijke en materiële schade die jullie aanrichten aan derden. Wanneer je kind tegen de wagen van iemand anders rijdt, zal de vergoeding bijgevolg uitbetaald worden door de familiale verzekering.

Let wel op: rijdt je kind tegen je eigen auto? Dan is de familiale verzekering jammer genoeg niet van toepassing. Schade aan jezelf, je gezinsleden of eigen voorwerpen zijn namelijk niet gecoverd in de familiale verzekering.

Familiale verzekering: van klein tot groot

Een familiale verzekering beschermt je gezinsleden van klein tot groot. Die zin mag je gerust op verschillende manieren interpreteren: familiale verzekeraars beschermen kleine kinderen en (grote) volwassenen tegen de financiële gevolgen van piepkleine akkefietjes en reuzegrote problemen.

We geven je enkele voorbeelden:

  1. Tijdens een familiebezoek tekent je zoon met zijn stiften op de muren. De familiale verzekering covert de financiële schade.
  2. Je dochter rijdt tijdens een fietsritje tegen een voorbijganger. De persoon in kwestie raakt gewond en moet behandeld worden. De familiale verzekering betaalt alle kosten van dit lichamelijke schadegeval.
  3. Je kinderen zijn enthousiast bezig met een voetbalwedstrijdje op straat. Plots trapt één van je kinderen een bal door het raam van de buren. De familiale verzekering betaalt de schade aan je buren.

Je merkt het wel: een familiale verzekering is een echte must-have voor jou en je kinderen… in elke fase van hun leven!

Bespaar op je familiale verzekering door te vergelijken.