Gids

Wie is verzekerd in jouw familiale verzekering?

De familiale verzekering is er in de eerste plaats voor jou en je familieleden. Je hebt dus (per gezin) maar één familiaal verzekeringscontract nodig. Toch gaat een klassieke familiale verzekeringspolis verder dan enkel jouw gezinsleden. Tegelijkertijd zijn er ook een aantal beperkingen waarmee je rekening moet houden.

Wij vertellen je wie er (volgens de verzekering) in jouw familiale thuishoort. 

1. Inwonende gezinsleden

Uiteraard beschermt de familiale verzekering jouw eigen gezinsleden. Tenminste… wanneer de betrokken gezinsleden op jouw adres gedomicilieerd zijn. De verzekering komt dus tussenbeide voor de schade die je partner of (meer- en minderjarige) kinderen onbedoeld aan derden toebrengen. 

Een voorbeeld: je zoon stampt zijn voetbal door de ruit van de buren, met alle gevolgen van dien.

2. Niet-inwonende gedomicilieerde gezinsleden

De familiale verzekering komt ook tussenbeide wanneer jouw gezinsleden (tijdelijk) niet bij jou verblijven, en schade aanrichten op een andere locatie. Wanneer je kinderen niet meer bij je inwonen, maar zelf geen eigen gezin hebben en door jou of je partner worden onderhouden, blijven ze verzekerd binnen jouw familiale verzekering.

Een voorbeeld: Eén van jouw kinderen brengt per ongeluk schade toe aan derden, wanneer hij of zij op kot verblijft.  

3. Huisdieren

Familiale verzekeringscontracten vergoeden ook de schade die jouw huisdieren aan derden toebrengen. Dat gaat van kleine materiële schadegevallen tot gigantische schades ten gevolge van een lichamelijk schadegeval. 

Voorbeeld: Je hond ontsnapt uit je tuin en richt een spoor van vernieling bij je buren aan. 

4. Poetshulp of babysit

Het babysittend buurmeisje of je poetshulp kunnen ook schade aan derden veroorzaken. Zodra dat het geval is, mag jij (als verantwoordelijke) bij je familiale verzekeraar aankloppen om de schade te vergoeden. 

Voorbeeld: De babysit organiseert een spelletje waarbij de schutting van de buren wordt vernield. 


Kortom:Wil je jezelf én je gezinsleden beschermen tegen onverwachte problemen (en hun financiële gevolgen)? Dan is de familiale verzekering een must-have.

Simuleer vandaag je familiale verzekering!

Simuleer vandaag je familiale verzekering!