Dit artikel is verouderd
Vragen of schade melden?
Mail of bel 0800-11809
Nieuws

Deze verzekeringen moet je afsluiten na de geboorte van je baby

De coronapandemie bracht ook enkele positieve zaken teweeg. Eén daarvan is de heuse wereldwijde babyboom. Ook in ons land zouden er tot 25% meer kinderen geboren worden dan tijdens de voorgaande jaren. De zogenaamde coronababy’s worden geboren in zeer bijzondere tijden, wat voor jonge ouders vaak overweldigend en verwarrend is.

Eén aspect dat je zeker niet uit het oog mag verliezen, zijn de verzekeringen van je kersverse spruit. Wij helpen je alvast op de juiste weg.

Pasgeboren baby’s en het ziekenfonds

Enkele dagen na de geboorte doe je de aangifte op de burgerlijke stand van de gemeente. Zij brengen jouw ziekenfonds dan automatisch op de hoogte van je gezinsuitbreiding, wat de nodige administratie bespaart.

Hoor je na enkele weken niets van het ziekenfonds? Contacteer hen dan zelf even. Je moet hen immers het geboorteattest bezorgen en de verplichte ziekteverzekering afsluiten. Daarna bezorgt het ziekenfonds je een ISI+-kaart en de klevertjes voor je kindje… en misschien nog wel een leuk cadeautje of handige premie!

Hospitalisatieverzekering

Je bent nét uit het ziekenhuis, dus hebt doorgaans geen zorgen om er snel opnieuw te belanden. Jammer genoeg schuilt een ongeluk vaak in een onverwacht hoekje. De hospitalisatie van je kind kan in zo’n geval eindigen in een torenhoge ziekenhuisfactuur. Je doet er dan ook goed aan om voor je nieuwste gezinslid meteen een hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Heb je zelf al een hospitalisatieverzekering? Meld de geboorte van je kindje dan meteen aan je verzekeraar. De kans bestaat dat ze jouw kindje meteen verzekeren, zonder onderzoek, wachtperiode of medische vragenlijst.

Familiale verzekering

Ongeveer 90% van alle Belgen heeft op dit ogenblik een familiale verzekering. Die is nuttig voor zowel singles en koppels, maar zeker voor gezinnen. De familiale verzekering komt immers tussen wanneer jij of één van je gezinsleden (onbedoeld) zorgt voor schade aan derden – zoals bijvoorbeeld de klassieke bal door de ruit. Je brengt je familiale verzekeraar dus best op de hoogte van de gezinsuitbreiding.

Nuttige verzekeringen voor kersverse gezinnen

Er zijn nog enkele nuttige verzekeringen voor kersverse gezinnen. Dit zijn geen noodzakelijke polissen, maar wel nice-to-haves wanneer er zich iets onverwachts voordoet. Zo kan je volop en onbezorgd genieten van de tijd met je gezin:

  • Laat je levensverzekering aanpassen en zet je kindje als begunstigde.
  • Breng je uitvaartverzekering op de hoogte van de komst van je kindje.
  • Laat je spruit meeverzekeren bij de ongevallenverzekering.