Nieuws

Een gerust vakantiegevoel met deze verzekeringen

We moesten er lang op wachten, maar kunnen eindelijk aftellen naar de zomervakantie van 2021. Na bijna anderhalf jaar mogen we dan ook met een gerust gemoed de landsgrenzen oversteken. Maar… doe je dat ook écht met een gerust gemoed, of heb je enkele sluimerende zorgen?

Deze 5 verzekeringen zorgen ervoor dat jij kan genieten van een zorgeloze vakantie.

1. (Uitgebreide) autoverzekering

De BA-auto of autoverzekering is verplicht in alle landen van de Europese Unie. Een autoverzekering is dan ook een must-have tijdens een autovakantie. Na een ongeval (in binnen- en buitenland) of bij een controle moet je immers altijd een geldig verzekeringsbewijs kunnen voorleggen.

De BA-auto volstaat, maar dekt niet alles. Daarom is het een goed idee om je BA-auto uit te breiden met enkele interessante opties. Een omnium- en bestuurdersverzekering zijn dan ook altijd echte aanraders.

2. Familiale verzekering

De familiale verzekering is niet verplicht in de Europese Unie. Toch is het een verzekering die we ten stelligste aanraden. Ze dekt namelijk lichamelijke en materiële schade die jij of je gezinsleden veroorzaken aan anderen, en dat risico is op vakantie even groot als bij je thuis!

Dankzij de familiale verzekering hoef jij je geen zorgen te maken over schade door je voetballend kind of een kleine aanvaring met je zeilboot.

3. Brandverzekering

Een brandverzekering wordt automatisch gelinkt aan een woning. Ze beschermt in de eerste plaats ook brand- of waterschade aan je huis en inboedel. Toch dekt de brandverzekering ook de spullen die je meeneemt op vakantie. De financiële gevolgen van brand- of waterschade zijn dus ook in het buitenland gedekt.

4. Hospitalisatieverzekering

Een hospitalisatieverzekering is doorgaans wereldwijd geldig. Wanneer je dus in een buitenlands ziekenhuis zou belanden, kan je rekenen op deze verzekering. Hierdoor worden de kosten die niet terugbetaald worden via de gewone ziekteverzekering gedekt… en die kosten kunnen in het buitenland zeer hoog oplopen!

5. Rechtsbijstandverzekering

Heb je een ongeval in het buitenland of was er een conflict met andere personen? Dan kunnen de juridische kosten al snel oplopen. Een rechtsbijstandsverzekering (of kortweg “de rechtsbijstand”) dekt de juridische kosten ten gevolge van schade die je hebt geleden of veroorzaakt.