Dit artikel is verouderd
Vragen of schade melden?
Mail of bel 0800-11809
Nieuws

Sneller “FIRE” door slimmer te verzekeren

FIRE? Dan hebben we het voor één keer niet over je brandverzekering, maar over Financial Independent and Retire Early. Dit populaire fenomeen kwam vanuit de Verenigde Staten naar ons land, en kreeg al gauw enkele trouwe volgers in verschillende Facebookgroepen. Maar wist je dat ook je verzekeringen kunnen bijdragen aan een FIRE-levensstijl?

FIRE door verzekeringen

FIRE-aanhangers willen financieel onafhankelijk worden, zodat ze sneller op pensioen kunnen. Dat betekent dat ze hun vaste kosten beperken en minder uitgeven dan de gemiddelde persoon. Ze focussen zich dus niet alleen op meer verdienen, maar vooral op een zuinige levensstijl.

Hierbij helpen natuurlijk alle kleine beetjes, zoals besparen op je verzekeringskosten. Maar hoe bespaar je op je verzekeringen zonder in te boeten aan kwaliteit?

Bespaar op je autoverzekering

De autoverzekering is doorgaans een grote hap uit je budget. Deze verplichte verzekering kan al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar. Gelukkig geldt de regel “hoe goedkoper de auto, hoe goedkoper de autoverzekering”. Daarnaast zijn er nog enkele doorslaggevende factoren die de prijs van je autoverzekering bepalen. Die ontdek je in deze blog.

De markt van de autoverzekeringen is ook zeer competitief. Je kan al gauw honderden euro’s besparen door je autoverzekering goed te vergelijken.

Ontdek hoe Voilà je hierbij helpt.

FIRE door je familiale verzekering

Je gebruikt je familiale verzekering slechts één keer om de 75 jaar. Daardoor lijkt dit een kost die niet te verantwoorden valt. Toch kan de schade waarvoor je deze verzekering aanspreekt al gauw oplopen tot honderdduizenden euro’s. Wanneer je in zo’n gevallen niet gedekt bent, valt je volledige FIRE-plan in het water.

Een familiale verzekering kost ook bijzonder weinig, in de meeste gevallen zelfs minder dan 100 euro per jaar. Het loont dan ook om je familiale verzekering goed te vergelijken en ervoor te zorgen dat je echt waar voor je geld krijgt.